... ...

Magamról

Ki vagyok

Vasas Gergő néven születtem Egerben, majd nagykorúvá válásom hajnalán Ausztriába sodort az élet és ott is ragadtam. Ahogy az lenni szokott a karrierépítés lépcsőjén én is belesodródtam a mókuskerékbe, míg nem egyik pillanatról a másikra radikális döntést hoztam.

Felhagytam minden addigi neves munkámmal, eladtam és szétosztogattam vagyontárgyaimat.
Maradtam én és egy motor, no meg persze mindössze annyi cucc ami azon elfér. Több nem is kellett, én csak csendben elgurultam…

 

Hivatásom

Szakterületem illetően orvosi műszerészként, informatikusként dolgoztam oktatási és műszaki területen. Érdeklődési köröm pedig az online világ: eCommerce és közösségi média építés felé hajtott. A legszebb kihívásokat az automatizálásra fókuszált online kereskedelmi rendszerek kiépítésében látom, ennek velejárójaként hozta az élet, hogy egyre több digitális oktatóanyag megalkotásában vállalok úttörő szerepet. 

Tudom nem egy motoros téma, de szeretném odatenni az összképhez, hogy az élet más területein is legalább akkora lelkesedéssel ténykedem.

Ez a fajta mindent megoldani akaró hozzáállás és munkamorál teremtette meg számomra a lehetőségét annak, hogy abszolút aggodalom mentesen utazzak a világban több mint 1 éven keresztül, mindig csak előre tekintve.

 

Céljaim

Motoros nomád világjárásom közösségi média csatornákon való megosztásának mozgató rugója, hogy megmutassam az embereknek milyen szép helyen élünk és vegyük észre mind azt a jót, ami körbevesz. Sokszor ehhez messzire kell utaznunk és kizökkenni a hétköznapok szürkeségéből vagy legalábbis kitekinteni onnan.

Továbbá saját példámon keresztül igyekszem szemléltetni másoknak, hogy efféle nagy utazások nem feltétlen a pénzen múlnak. Sokan a legújabb szériás nagyendurókon ülve teszik fel nekem a kérdést: „Honnan van pénzed ilyen hosszú ideig utazni?”  -A válaszom: egy ilyen motor árából én legalább 2 éven át úton lennék, úgy hogy még dolgoznom sem kellene közben. Persze az igényekből le kell adni, de amit kapsz cserébe felülmúlhatatlan. A kérdés az ki mire helyezi a hangsúlyt. Van aki a tárgyi értékekre, van aki az élményre megy. Ha eléggé akarsz valamit hidd el eléred, de ma tedd meg az első lépést, ne majd holnap vagy Január elsején.

 

Meggyőződésem

Másik dolog amit folyton hangsúlyoznom kell, hogy az emberek alapvetően jók. De legalábbis úgy állnak majd hozzád, ahogy te is teszed. Rendre visszatérő kérdés hogy hogy merek olyan távoli idegen helyekre elmenni, nem félek-e hogy kirabolnak, átvernek és társai. A legnagyobb őszinteséggel kijelenthetem utam során engem valamilyen formában mindenki csak segített. Elképesztő mennyi segítséget kaptam nemzetiségtől függetlenül minden országban.

Az hogy a média ontja magából a negatív hírek tömkelegét még nem jelenti azt hogy neked bármitől is aggódnod kellene. Láss át rajtuk, éld meg személyesen.

continental tyres
quadlock