... ...

utazás

 

Hogyan kezdtem

Túramotoros előéletem semmilyen tekintetben nem volt. Életemben egyszer voltam 2 napnál tovább tartó motoros utazáson, azt is egyedül. 

Ellenben felfigyeltem Bezsnei Andor kalandmotoros világutazására YouTube-on, és felmerült bennem is a gondolat milyen jó lenne egyszer motorral eljutni Ázsiába. Ám mivel sem túrázós, sem terepmotoros tapasztalatokkal nem rendelkeztem, úgy voltam vele, akkor először csinálok egy próbautat.

A próbaút első napja Urbán Attila Nagyenduro tréningjére vezetett, majd este ott is szálltam meg a lovastanyán. Innen Bosznia felé vettem az irányt további tapasztalatokat gyűjteni a gyakorlatban.

Nos ez a próbaút több mint egy éven át tartott, melynek csak a Koronavírus okozta utazási tilalom vetett határt.

 

Felszerelés

Mikor útnak indultam nem vettem semmit előkészület gyanánt. Illetve 2 oldaldobozt a motorra mégis, amibe aztán belepakoltam amim van. A koncepcióm az volt amíg nem muszáj nem költök semmire feleslegesen. Majd ha már a saját tapasztalataimra tudok alapozni úgy is látni fogom mi az ami tényleg kell.

A csomagjaim igyekeztem amennyire lehet minimálban tartani. Terjedelmét és súlyát tekintve egyaránt. Mindenről lemondtam ami nem muszáj, a komfort helyett a hatékonyságot tartottam szem előtt, folyamatosan szortírozva a felszerelésem. Amikre már rég nem volt szükség elengedtem, és igyekeztem olyan új dolgokat beszerezni amik egyszerre több funkciót is betöltenek, vagy legalábbis kisebbek és könnyebbek az előzőeknél.

 

Tévhitek

Csak halkan jegyzem meg, egy 5 éven át fesztiválokon sanyargatott egyszerű decathlonos sátorral indultam el, életem első (és nem vízálló) motoros ruhájában ami egy sima utcai szett és már azt is 7 éve nyúztam. Érdekes mód eljutottam ezekkel is Törökországtól Norvégiáig. 

Úgy tartom ahhoz, hogy eljuss egy hosszabb motoros útra nem az számít meg tudod-e venni a legújabb Goretex túraruhát vagy milyen szuperszónikus kiegészítőkkel tuningolod fel a legalább 1000 köbcentis motorodat. Ha fejben megszületik a döntés előbb utóbb össze fog állni minden.

A legjobb felkészülés a túrádra ha még ma elindulsz, ebben biztos lehetsz!

 

continental tyres
quadlock